Nexo review

Diepgaande review, persoonlijke ervaring en verdiensten met Nexo

Laatst geupdated op 12 aug 2022

Nexo Review

Eenvoudig en veilig een passief inkomen voor iedereen met wat spaargeld

Deze Nexo review schrijf ik voor iedereen die overweegt het Nexo platform te gebruiken en echt diepgaande informatie wilt. Ik schrijf deze nexo review ook voor mezelf, omdat ik zo gedwongen word goed onderzoek te doen. Mede ter verantwoording aan mezelf voor het geld wat ik daar heb uitstaan en of dit een goede keuze is.

Tevens update ik deze pagina regelmatig omtrent de nieuwste ontwikkelingen bij NEXO en wat dit voor ons betekent.

Eerst, wie ben ik en wat is mijn ervaring?

Hoi, ik ben Pat. Uit privacy overwegingen hou ik overige persoonsgegevens voor me, aangezien ik in deze review wat persoonlijke zaken deel en ook wat inzicht geef in mijn huidige crypto portfolio. Je kan me overigens altijd mailen voor advies of vragen op info@nexoreview.nl, wellicht dat ik dan wat meer deel als ik je wat beter ken.

Wel kan ik je veel vertellen over mijn ervaringen met crypto en wat ik zoal gedaan heb op dit gebied. Zodat je (hopelijk) inziet dat ik hier al een poosje serieus mee bezig ben en weet waar ik het over heb. 

Mijn ervaringen met crypto en NEXO

Ik ben al actief met cryptomunten en blockchain sinds 2013. Begin 2020 ben ik voorzichtig begonnen met het proberen van het Nexo platform, ik had er al eerder over gelezen en volgde dit project een poosje vanaf de zijlijn. Ik vertel je graag wat meer over mijn achtergrond en ervaring in de crypto wereld. Dan kan je wellicht de informatie in dit artikel beter naar waarde schatten. Mocht dit voor jou een te lang verhaal zijn, skip dan gerust door naar de onderwerpen hieronder.

Toen ik in 2013 in aanraking kwam met crypto en blockchain stond alles nog in zijn kinderschoenen, een tijd waarin je nog rendabel je eigen cryptomunten kon minen. Ik herinner me nog goed hoe we een paar krachtige videokaarten hadden gemonteerd op een moederbord, volledig gericht op het minen van Bitcoin. De ongebruikte capaciteit gebruikten we voor Litecoin als een mooie bonus. Op ons hoogtepunt hadden we bijna 100 bitcoin gemined en gehandeld. Wisten we toen maar wat we nu wisten… Helaas hadden we vrijwel alles verkocht voor de grote boom eind 2017.

Mijn crypto fouten

Was het fout alles voor die tijd te verkopen? Ja, achteraf is het makkelijk praten. Maar toendertijd was het echt nog niet zo zeker of crypto en bitcoin het wel zouden overleven. Zoals toen vaak werd gezegd, had het geen intrinsieke waarde. De waarde was wat de gek ervoor geeft. In dat kader kan je zeggen dat er tegenwoordig heel veel gekken rondlopen! yell

Heb ik meer fouten gemaakt sindsdien? 

Jazeker. Zo ben ik ook in een aantal verkeerde ICO (initial coin offerings) gestapt, een soort crowdfunding projecten die op niets uitliepen en nu niks meer waard zijn. Ook heb ik geinvesteerd in een zogenaamde masternodes (zoals Vivaldi – VVL) met een ogenschijnlijk extreem hoge ROI, wat achteraf uitmonde in een exit scam! En natuurlijk haalde iedereen ineens zo snel hun geld eruit dat ik te laat was, typisch gevalletje van holding the bags.

Ook ben ik wat bitcoin kwijtgeraakt in de zogenaamde Poloniex crypto crash. Hier leende ik bitcoin uit tegen een relatief hoge rente van zo rond de 5%. Echter bleek Poloniex zijn zaakjes niet goed op orde te hebben, door een flash crash in CLAM tokens kregen de leners ineens alle uitgeleende bitcoin in bezit. Omdat veel adressen anoniem waren werd er nauwelijks iets teruggestort. Poloniex besloot toen maar het verlies te delen over iedereen die bitcoin had uitgeleend en haalde bij iedereen 16% van het account. Gedupeerden proberen sindsdien compensatie te krijgen, maar deze zaak speelt nog steeds.

 Ook heb ik nog een poosje geexperimenteerd met een zogenaamde trading botHoewel ik best geloof dat je hier leuk geld mee kunt verdienen, bleek het correct instellen en de trading rules aanpassen aan de marktomstandigheden lastiger dan gedacht. Uiteindelijk zijn we met flink verlies eruit gestapt, hoewel jaren later toch bleek dat we onze inleg er uit hebben gehaald omdat de bitcoin en ethereum prijzen onwijs waren gestegen sindsdien.

Zal ik nog even doorgaan met mijn fouten?

Tja, ik ben ook crypto munten kwijtgeraakt. Heb ooit SIA coins gekocht en blijkbaar een keer ergens heen gestuurd en achteraf geen flauw idee meer waarheen. Typisch gevalletje van je crypto administratie niet goed bijhouden.

 Ik heb ook wat day trading geprobeerd, maar dat bleek al snel niks voor mij. Je moet hiervoor je grenzen en emoties kennen en beheersen en voor veel mensen is dit niet weggelegd…Laag inkopen, hoog verkopen? Yeah right, in de praktijk doen veel mensen dit niet, kunnen ze dit ook niet. Als de prijzen zakken blijven veel mensen vasthouden en wordt verkopen steeds lastiger. Ik heb dit aan den lijve ondervonden. Van een (fictieve) winst van 90.000 euro naar een verlies van 20.000 euro. Je ziet de koersen maar dalen en dalen en toch verkoop je niet, want het komt vast wel goed. Het is me gebeurd.

Met de kennis van nu zou ik deze fouten niet meer maken, maar door ervaring leert men, zo ook ik. In de loop der tijd ben ik hierdoor minder risico’s gaan nemen. Ik bewoog me steeds meer naar relatief veilige crypto investeringen. Ik ben daardoor terecht gekomen bij crypto munten die ook geld opleveren als je ze gewoon laat staan in je wallet. Het zogenaamde staking. Een deel van mijn portfolio bestaat nu hieruit, vaak moet je hierbij denken aan ongeveer 5% rente op per jaar. Een goed voorbeeld hiervan is NEO, door die in je wallet te laten staan produceert deze GAS, omgerekend levert je dit dus ongeveer 5% per jaar aan rente. Best aardig vergeleken met de traditionele banken, maar ik dacht dat dit nog beter moest kunnen.

Coinlend is interessant

 

 

 

Toen kwam ik terecht bij Coinlend. Hoewel dit een Nexo review is wil ik je deze tool niet ontzeggen. Met Coinlend kan je automatisch op diverse exchanges en platforms je crypto munten uitlenen tegen soms bizar hoge rente percentages. Hieronder een voorbeeld (27 januari 2021).

 

 

 

 

Coinlend rente percentages

Bovendien worden deze rentes dagelijks uitbetaald en is dit dus rente op rente (lees hierover verderop meer). Ik heb hier letterlijk al duizenden euro’s aan rente mee verdiend zonder al teveel moeite. 

 

 

 

Op dit moment heb ik Coinlend voor een klein deel van mijn portfolio aan het werk gezet, met toch een paar erg leuke rente percentages:

 

 

 

 

coinlend loans

 Soms heb je geluk, zoals mijn XRP lening die 120 dagen loopt en maar liefst 712% rente per jaar oplevert!

Update (juli 2022): De rentepercentages fluctueren nogal. In mei was het allemaal wat minder, maar vanaf juni werden ze weer zeer interessant.  Zo draait mijn Chainlink nu al een poosje op 94% rente voor 120 dagen, IOTA 12,87%, OMG 17,78% en NEO 22,13%. 

Erg interessant als je toch van plan bent bepaalde crypto valuta voor langere tijd te houden.

Waarom dan niet gewoon Coinlend gebruiken in plaats van Nexo zal je wellicht denken?

Coinlend is zeker een mooie tool om te gebruiken voor een deel van je portfolio en ik volg een bepaalde strategie om met zo min mogelijk risico het maximale eruit te halen. Echter, de rentepercentages bij Coinlend wisselen heel erg en veel coins (zoals Bitcoin) hebben vrijwel altijd een laag rente percentage. Nexo heeft altijd een relatief hoog rente percentage en daarnaast speelt de veiligheid van opslag ook een rol. In deze Nexo review zal ik uitleggen dat Nexo (naar mijn mening) veiliger is dan veel gangbare exchanges zoals Poloniex en Bitfinex waar Coinlend gebruik van maakt.

 Ter info, de linkjes naar Coinlend in dit artikel zijn zogenaamde referral links. Ofwel, als jij je via zo’n link aanmeld bij Coinlend en ermee gaat werken krijg ik een vergoeding. Mocht je dit doen dan wil ik er wat tegenover zetten voor je. Indien je vragen hebt of hulp kunt gebruiken, dan help ik je graag! Dat is mijn bedankje aan jou en Je kan dan meteen profiteren van mijn jarenlange ervaring met deze tool en andere crypto vraagstukken. Stuur me na je aanmelding een mailtje op info@nexoreview.nl of laat een berichtje achter via het contactformulier verderop. 

 

Focus op lange termijn rendementen

 

Na al die jaren leer je de crypto wereld wel kennen en kijk je er niet meer van op als de koersen en prijzen ineens +50% hoger of lager staan. De crypto markt is volatiel en dat weet je voordat je erin stapt. Echter als je focus op lange termijn is gericht, raak je ook niet meer zo snel van slag en ga je niet mee in de waan van de dag.

Daarom kijk ik nu vooral naar het lange termijn potentieel van de crypto wereld in zijn geheel en specifieke cryptomunten in het bijzonder. Mijn focus ligt nu al een aantal jaren op projecten die echt een behoefte vervullen en waar markt voor is of komt. Niet meer de snelle winst, maar lange termijn rendement en rustig je kapitaal zien groeien. Met deze Nexo review ga ik hier dieper op in en deel met jou mijn onderzoek, ervaringen en rendementen met dit platform. Een uitgebreide Nexo review dus.

 

 

Krijg ik betaald voor deze Nexo review?

 

Nee absoluut niet. Op geen enkele wijze word ik gesponsord voor het schrijven van deze Nexo review. Ik wil simpelweg mijn ervaring met jou delen en dat jij met hulp van deze informatie een juiste keuze kan maken of nexo wat voor je is. Ook schrijf ik dit voor mezelf ter verantwoording voor de investeringen die ik daar doe.

Mocht je echter wel iets met Nexo willen doen, dan is er sinds augustus 2021 de mogelijkheid om mensen aan te bevelen via hun referral programma. We kunnen hiermee beiden simpel 10 dollar aan Bitcoin verdienen.  Maak hiervoor een account aan via deze link. Dit is niet waarvoor ik deze nexo review heb geschreven, maar het is natuurlijk wel mooi meegenomen voor ons beiden.

 

Los hiervan heeft ook Coinlend een referral programma, als je klikt op het eerder genoemde Coinlend, krijg ik een korting op mijn eigen kosten. Voor jou maakt het niks uit, maar als tegenprestatie help ik je graag op weg als je dat wilt 🙂

 

Nu dan eindelijk, de Nexo review!

 

 

Bekijk de Nexo intro video voor een snel overzicht 

Om een snelle introductie te krijgen van de mogelijkheden van Nexo kan je onderstaande video bekijken. Je ziet snel hoe het lenen en uitlenen van cryptomunten en geld en verdienen van rente in zijn werk gaat. 

Wil je de diepte in gaan, lees dan hieronder verder.

Wie of wat is Nexo?

 

Simpel gezegd is Nexo een geautomatiseerd platform waarop je makkelijk geld kan lenen en/ of rente kan verdienen zonder je cryptocurrency-activa te verkopen.

Als je bij een bank geld wilt lenen heeft dit nogal wat voeten in de aarde. Vaak gaat dit ook om grotere bedragen. Voor de gewone man is het niet makkelijk om te kunnen doen. Nexo is juist uitermate geschikt voor de kleine particulier. Je kan al leningen afsluiten vanaf 500 euro en hoge rentes verdienen bij storting vanaf 1000 euro.

Daarnaast breid Nexo zijn diensten continue uit. Ze zijn hard op weg om een officiele banklicentie te verkrijgen. Wel met behoud van hun eigen filosofie. Ze willen namelijk iedereen kunnen laten profiteren van de mogelijkheden van crypto lenen en uitlenen op een zo laagdrempelige mogelijke manier. Dus ook in donker Afrika kan men in principe crypto en geld lenen en uitlenen. Hoewel de bank the unbanked een interessant onderwerp is, ga ik hier in deze Nexo review hier niet verder op in.

Wat is de Nexo token?

De Nexo token is de eigen crypto munt van Nexo. Het is een ERC-20 rentedragende beveiligingstoken die het bedrijf op de markt brengt als “SEC-conform”. Omdat het een ERC-20-token is, kan NEXO worden opgeslagen in elke ERC20-compatibele portemonnee, inclusief de MyEtherWallet- en Nano-cryptocurrency-wallets.

Wat betekent SEC conform?

 

Het NEXO-token wordt op de markt gebracht als “SEC-conform” met gebruikmaking van Regel 506 (c) van de Securities and Exchange Commission. NEXO is echter geen normale geregistreerde SEC-beveiliging. Het document dat bij de SEC is geregistreerd, is het Amerikaanse SEC-formulier D, ondertekend door Antoni Trenchev die Nexo Capital Inc. vertegenwoordigt en het stelt dat Nexo is vrijgesteld van het registreren van zijn NEXO-effecten op grond van Verordening D, Regel 506 (c). Dit betekent dat ze beperkte effecten verkopen, die, zoals u zich kunt voorstellen, gepaard gaan met een aantal beperkingen.

Wat zijn de voordelen van de Nexo token?

Het aanhouden van Nexo tokens heeft grote voordelen:

  • Door voldoende NEXO-tokens te stapelen, kan je tot 50% korting krijgen op de verschuldigde rente van leningen
  • Door voldoende NEXO-tokens aan te houden in je account, kan je tot 25% meer rente krijgen op crypto munten, Euro’s en Dollars
  • Nexo biedt rentepercentages van 7 tot 12% op je NEXO tokens, afhankelijk van hoelang je ze vastzet

Hoeveel Nexo tokens zijn er in omloop?

Het totale aanbod van Nexo is 1.000.000.000 NEXO. De hoogste prijs tot nu toe was 3,42 euro op 12 mei 2021.

NEXO werd aanvankelijk gedistribueerd via een airdrop in februari 2018, ICO-voorverkoop in maart 2018 en ICO-tokenverkoop in april 2018. Gedurende deze tijd werd een hard cap van 525.000.000 NEXO gedistribueerd, waarmee ongeveer $ 52.500.000 aan BTC en ETH werd opgehaald.

Waar kan je Nexo tokens kopen en verkopen?

 

In deze Nexo review vertel ik je graag hoe en waar je het beste Nexo tokens kunt kopen.

Sinds kort (februari 2021) is de Nexo exchange beschikbaar. Hier kan je snel, makkelijk en tegen het beste markttarief je Nexo tokens kopen en verkopen. Dit gaat via de Nexo Wallet App. Op dit moment kan je alleen nog Nexo tokens kopen en verkopen in ruil met BTC, ETH of Tether (USDT).

Verder is de Nexo token verhandelbaar op allerlei exchanges zoals Huobi, Localcoinswap, Binance Dex, HitBTC en een paar andere, check alle exchanges op Coinmarketcap. Je kan ten allen tijden je Nexo tokens verhandelen en omzetten naar Euro’s, Bitcoin of Ethereum.

Er dagelijks voor meer dan $ 19 miljoen aan NEXO verhandeld op cryptocurrency-uitwisselingen zoals Huobi en HitBTC. De handelsparen zijn ETH en BTC.

Hoeveel mensen gebruiken Nexo?

De cijfers van Nexo’s groei zijn verbluffend. Nexo beheert momenteel meer dan $ 12 miljard aan activa voor meer dan 1.000.000 gebruikers in 200 rechtsgebieden. Hieronder wat cijfers samengevat (bron):

Nexo review cijfers

En hun social media cijfers (bron):Nexo hoeveel gebruikers

De voordelen van Nexo

Ik begin met de voordelen, die zijn er genoeg en erg interessant:

 

  • Hoge rente percentages vergeleken met de traditionele banken
  • Dagelijks rente op rente
  • Jaarlijkse dividend uitkering gebaseerd op het aantal Nexo tokens die je hebt
  • Het platform is makkelijk te begrijpen voor mensen zonder crypto ervaring
  • Het kopen en verkopen van Crypto munten en Nexo tokens via Nexo is heel eenvoudig

 

Hieronder bespreek ik bovenstaande punten in detail.

 

 

Hoge rente percentages

 

Bedenk even wat je tegenwoordig bij de banken aan rente ontvangt. Ik heb het nog even voor je opgezocht via Independer. De hoogste rente op je spaarcenten krijg je momenteel bij Lloyds bank, 0,30%. Bij ASN is dit bijvoorbeeld slechts 0,01%.

 

 

Een van de belangrijkste voordelen die ik in deze Nexo review benoem zijn simpelweg de hoge rentepercentages. Bij Nexo begint het rente percentage voor crypto munten vanaf 5% en voor Euro’s, Dollars en stable coins maar liefst 8%. Deze percentages kan je overigens makkelijk verhogen met 2% door uitbetaling in Nexo tokens. Ook hebben ze Basis, Goud en Platinum levels. Waardoor je dagelijkse rente percentage kan oplopen tot 8% voor crypto munten en 12% voor Euro’s, Dollars en stable coins.

 

 

Dagelijkse rente op rente!

 

Ok, je krijgt dus hoge rente percentages bij Nexo. Echter, wat het allemaal extra interessant maakt is dat het hier gaat om dagelijkse rente op rente. Ofwel, iedere dag wordt de rente uitgekeerd. Deze rente wordt weer opgeteld bij je totaal en vervolgens wordt daar weer de rente over berekend voor de volgende dag.

 

 

Een voorbeeld om het rente op rente principe te verduidelijken

 

 

Stel je rente percentage bij Nexo is 12% per jaar. Maar deze wordt dus dagelijks uitgekeerd. Dan bereken je de dagelijkse rente als volgt:

 

 

12%/365 dagen = 0,03287% per dag

 

 

Om hiermee te rekenen moet je dit percentage eerst nog omzetten in een generiek getal: 0,03287% is omgerekend 0,0003287 (delen door 100)

 

 

Dus stel dat je startkapitaal 100.000 euro is, dan ontvang je na de eerste dag 0,0003287*100000 = 32,87 euro aan rente. Aan begin van dag 2 is je kapitaal dus 100.030 euro. Nu krijg je hier weer 12% rente over, ofwel 0,0003287*100030 = 32,88 euro rente.

 

 

Dit verschil lijkt weinig, maar na verloop van tijd wordt de opbrengst steeds groter en groter! In deze Nexo review geef ik je een duidelijk voorbeeld.

 

 

Een voorbeeld voor de lange termijn

 

 

We gaan even rekenen met de rente percentages van Nexo om je een idee te geven. We gebruiken hiervoor de rente op rente calculator. Voor de traditionale banken pakken we voor het gemak even het hoogste rente percentage (dus bij alle andere banken is dit minder) en rekenen we ook hier met een startkapitaal van 100.000 euro. Hieronder de resultaten.

 

 

€ 100.000 startkapitaalRente opbrengsten na X aantal jaar
124816
Bank (0,3% jaarlijks)3006001.2052.4254.909
Nexo (8% dagelijks)8.32717.34937.70789.634259.613
Nexo (12% dagelijks)12.74727.19961.594161.128581.880

 

Je ziet dat vanaf jaar 1 de bedragen al enorm uit elkaar lopen, wat je bij de traditionele bank krijgt is een lachtertje. Het dekt de inflatie niet eens (in 2020 was deze 1,3%). Naarmate de jaren verstrijken wordt ook het verschil tussen 8% en 12% dagelijkse rente steeds groter zoals je kunt zien.

 

 

Daarnaast valt natuurlijk op dat je na pakweg 8 jaar echt al een grote som geld hebt gespaart bij Nexo. Het enige wat je hoeft te doen is het geld laten staan en laten renderen. De rente op rente doet de rest. Dit is ook mijn strategie voor Nexo, zo spaar je na verloop van tijd zonder omkijken een groot bedrag bij elkaar.

 

 

Wat ontvang ik aan rente?

 

Om je een praktijkvoorbeeld te geven, deel ik in deze Nexo review met jou wat ik zoal aan rente ontvang. Wekelijks krijg ik een overzichtmailtje met hierin mijn ontvangen rente. Dit verschilt natuurlijk per week, afhankelijk van een aantal factoren:

 

  • Laat je uitbetalen in dezelfde munt, of in NEXO tokens?
  • Heb je veel Fixed terms lopen (je geld staat vast voor bepaalde periode)? Dan is je rentepercentage hoger

Hieronder een voorbeeld van een mailtje die ik heb ontvangen omtrent de verdiende rente:

rente nexo

 

Bij de huidige prijs van ongeveer 0,83 eurocent (3 februari 2021) is dit omgerekend 185 euro. Per maand kom ik dus uit rond de 750 euro aan rente. Natuurlijk fluctueert de prijs van de NEXO token. Als je op zeker wilt spelen kan je beter jezelf laten uitbetalen in dezelfde munt. Mijn strategie is echter om bij een bepaalde (lagere) waarde van de NEXO token mezelf uit te laten betalen in NEXO tokens en wanneer de NEXO token over een bepaalde drempel gaat mezelf uit te laten betalen in dezelfde munt. Wanneer de NEXO token dan hoog staat, kan je een deel van je tokens verkopen en profiteer je dus dubbel (en de rente en de waardestijging). Voor deze strategie is echter wel geduld nodig, aangezien de NEXO token langere tijd laag kan blijven staan. Maar geduld is een schone zaak 🙂

 

 

Stemrecht

De laatste dividend uitkering van Nexo was in 2021. Er was een community vote waarin NEXO holders zich mochten uitspreken over dit onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is heel tof om te zien dat de gebruikers mogen meebeslissen over belangrijke koerswijzigingen van dit bedrijf.

De community besliste in grote meerderheid voor rente op de Nexo tokens. Dit bedraagt op dit moment 7% voor flexibele opname, 9% als je het 3 maanden vastzet en 12% als je het een jaar vastzet.

Persoonlijk vind ik dit een hele fijne wijziging. Je hebt immers NEXO tokens nodig voor je loyalty level. Nu leveren diezelfde tokens je ook nog eens een hele mooie rente op!

Voor de mensen die willen weten hoe de dividend uitkering in elkaar stak en om hoeveel het ging, zie hieronder ter info:

Het wordt nog mooier. Bovenop de hoge dagelijkse rente keert Nexo ook dividend uit. Dit doen ze aan iedereen die Nexo tokens in bezit hebben 10 dagen voor de aangekondigde dividend datum. In principe keren ze eenmaal per jaar dividend uit, maar volgens de website willen ze dit in de toekomst vaker doen. De eerste dividend uitkering was in 2018. Ook in 2019 en 2020 hebben ze dividend uitgekeerd. De volgende dividend uitkering staat gepland op 15 augustus 2021.

Nexo besteed 30% van hun totale bedrijfswinst aan dividend uitkeringen, wat ze uitbetalen in Nexo tokens. Deze verdelen ze naar rato over iedereen die Nexo tokens bezit. Om je een idee te geven om welke bedragen het hier gaat:

JaarDividend waarde
2018 € 912.071
2019 € 2.409.574
2020 € 6.127.981

Het dividend wat je krijgt hangt af van het aantal Nexo tokens in je Nexo account op het moment van de uitkering. Met deze handige Nexo dividend calculator kan je snel berekenen wat je dividend bij benadering zal zijn.

Als voorbeeld. Stel dat je 10.000 Nexo tokens hebt, dan zal je dividend per jaar ongeveer 480 Nexo tokens zijn. bij de huidige prijs op 28 januari 2021 (0,62 euro) gaat het hier dan om 298 euro. Deze dividend uitkeringen zie ik simpelweg als mooie bonus.

Overigens loont het ook om de Nexo token lang in portfolio te houden. Nexo betaalt dan namelijk extra loyalty dividend uit.

Let op! Om dividend te kunnen ontvangen dien je minimaal 10 dagen voor de aangekondigde dividend datum Nexo tokens op je account te hebben staan. Bovendien moet je geverifieerd zijn, dat wil zeggen dat Nexo simpelweg wil weten wie je bent (KYC procedure). Tegenwoordig is dit heel normaal in de crypto wereld.

Lees hier alle details omtrent de Nexo dividend uitkering.  

 

Waarde van de Nexo token

Los van de rente en dividend uitkeringen is de kans ook groot dat de Nexo coin gemiddeld in waarde toeneemt. Hieronder zie je de waardestijging sinds mei 2020 (Coinmarketcap). Op dit moment (24 april 2021) staat de prijs op 2,80 euro. Tot op de dag van vandaag zit er een stijgende trendlijn in.

Naar mijn mening is deze waardestijging volkomen logisch. Er is namelijk echt reden voor mensen om de Nexo token aan te houden en te kopen, omdat hen dit een hoger rente percentage en dividend oplevert. Besef ook dat Nexo nog lang niet mainstream is. Vraag maar eens rond in jouw buurt, wie kent dit bedrijf en haar mogelijkheden? Veel mensen kennen het (nog) niet, maar dat zal naar mijn idee snel veranderen vanaf 2021. Dit zal betekenen dat er meer vraag zal zijn naar Nexo tokens en de prijs dus nog behoorlijk kan stijgen. De oprichter van Nexo, Antoni Trenchev, verwacht zelf over 5 jaar minimaal 10 euro per token. Om deze reden laat ik mijn rente uitbetalen in Nexo tokens, dan profiteer je ook van de waardestijging van de Nexo token en bovendien krijg je er tegenwoordig ook rente over.

Bovendien zie ik binnen mijn eigen crypto portfolio (bestaande uit 15+ munten) dat de Nexo token behoorlijk waardevast is, zelfs als de koersen van andere crypto munten flink dalen blijft Nexo redelijk stabiel. Hoewel ook de Nexo coin natuurlijk niet immuun is voor grote koersstijgingen en dalingen in de crypto wereld.

Zie hieronder.

nexo koers tot sept 2021

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van Nexo?

Vrijwel alles is gratis. Zo kan je kosteloos Euro’s storten en opnemen en betaal je niks voor het gebruik van het platform.

Ook over het storten en opnemen van crypto munten wordt geen vergoeding gevraagd. Natuurlijk betaal je wel de gangbare transactie kosten (verschilt per crypto munt en netwerk), maar dit heeft niks met Nexo te maken.

Je betaalt ook geen beheerdersvergoeding, of eenmalige kosten voor het aanmaken van een account. Dus je kunt kosteloos een account aanmaken en je crypto munten en geld daar storten en laten staan voor de rente op rente.

Alleen als je een lening bij ze afsluit kost dit natuurlijk geld. Niet het afsluiten van de lening zelf, maar wel de rente die je erover betaalt. Maar dit is natuurlijk logisch.

De nexo card is er eindelijk!

Update april 2022

nexo card

De Nexo card is sinds april 2022 gelanceerd in Europa. Is dit bijzonder? Jazeker! Want de Nexo card is de enige betaalkaart waarbij je wereldwijd uitgaven kunt doen (via Mastercard), zonder je onderliggende cryptomunten te moeten verkopen. Je profiteert hierbij dus van het potentieel van de cryptomunten in je bezit, terwijl je toch uitgaven kunt doen. Bovendien krijg je tot 2% cashback op je uitgaven die je via de Nexo kaart doet! De voordelen op een rij volgens Nexo:

  • Directe toegang tot uw Nexo-kredietlimiet
  • Gratis virtuele kaart die direct kan worden gebruikt met Apple of Google Pay
  • Tot 2% cashback op alle transacties in BTC- of NEXO-tokens
  • Tot € 10.000 aan geldopnames en 5 gratis opnames per maand
  • Geen minimale maandelijkse aflossingen
  • Geen FX-kosten tot € 7000 per maand
  • Geen maandelijkse, jaarlijkse of inactiviteitskosten

Wel is het belangrijk je bewust te zijn van enkele voorwaarden en risico’s. Wanneer je iets koopt met je kaart, zal je dit natuurlijk wel terug moeten betalen. Dit kan door een deel van je cryptomunten te verkopen (liefst natuurlijk als de koers ondertussen is gestegen). Veiligst is natuurlijk om je aanschaf te betalen met crypto munten die je meteen omzet, dan heb je geen koersrisico.

Let op, je moet eerst een account aanmaken om de Nexo kaart te kunnen aanvragen!

Samenvatting van de Nexo voordelen

 

  • Je ontvangt minimaal 4% dagelijkse samengestelde rente, dit kan oplopen tot 12%, afhankelijk van welke crypto munten je uitleent of normale Euro’s of Dollars en hoeveel nexo tokens je in je account hebt. Als minimaal 10% van je portfolio waarde bestaat uit Nexo tokens profiteer je van de hoogste rente percentages (Platinum level)
  • Je ontvangt de rente dagelijks, het is dus rente op rente wat op lange termijn een groot verschil maakt in rendement
  • Ook over je nexo tokens ontvang je een hoge rente
  • Er is een reële kans dat de Nexo token in waarde zal blijven stijgen in de loop der jaren, omdat het bedrijf sterk groeiende is en de vraag naar Nexo tokens hierdoor toe zal blijven nemen.
  • Het gebruik van het Nexo platform en hun diensten is kosteloos. Alleen als je een lening aangaat betaal je rente.
  • Het aanvragen en gebruiken van de Nexo card, wat helemaal gratis is. Je kunt uitgaven doen, zonder je cryptomunten te hoeven verkopen en je krijgt tot 2% cashback op je aankopen via je Nexo kaart.

 

Misschien klinkt deze Nexo review en samenvatting allemaal too good to be true. Dat snap ik, dat dacht ik namelijk ook toen ik voor het eerst met Nexo in aanraking kwam. Nu heb ik eerlijk gezegd spijt dat ik er niet eerder aan ben begonnen. Ik ga nu dieper in op het bedrijf achter Nexo.

 

Andere cryptomunten op het Nexo platform

Nexo heeft zijn eigen platform waarop (ondertussen) vele cryptomunten zijn te kopen, te storten en om te wisselen (swappen). Deze lijst breidt zich continue uit. Om je een indruk te geven van de huidige lijst:

nexo cryptomunten2

Voor iedere munt gelden de basis renteregels (tot 12% rente). Daarbovenop zijn er soms speciale actieperiodes waarin een bepaalde munt tot wel 36% aan rente kan geven (zoals Axie Infinity in februari/ maart 2022).

Hoe verdient Nexo geld?

Nexo verdient zijn geld met het uitlenen van geld en crypto munten tegen rentepercentages vanaf 5,9%, maar meestal ligt dit een stuk hoger. Zoals eerder gezegd hangt dit ook af van hoeveel Nexo tokens je in bezit hebt. Bij bepaalde staffels krijg je extra korting op de rentepercentages van je lening. Verderop leg ik uit hoe de leningen werken.

Verder verdient Nexo bij de omzetting van je Euro’s naar crypto (kopen van crypto op hun Nexo platform) en bij het omwisselen van de ene cryptomunt naar de andere (het ‘swappen’ van cryptomunten). Op beiden zit een extra marge, uit eigen ervaring schat ik ongeveer 0,5% tot 1%, afhankelijk van de cryptomunt. Dit is overigens idem als je dit doet bij andere crypto exchanges (zoals Binance, Bitfinex etc).

Hoe werken Nexo leningen?

Voordat je een lening kunt aanvragen moet je eerst een account hebben. Daarna dien je voldoende crypto munten of Euro’s te storten op je account. Je wordt verder niet gecontroleerd op kredietwaardigheid. Als je alleen crypto munten leent is geen identiteitsverificatie nodig, dit geldt echter wel als je Euro’s of Dollars wilt lenen.

Hoe wordt het rentetarief van leningen bepaald?

Het rentetarief is afhankelijk van je ‘loyaliteitsniveau’ dat wordt bepaald door de verhouding tussen de waarde van uw NEXO-tokens en de totale waarde van uw portefeuille. Op basis van de Nexo-to-Portfolio-ratio wordt u in een van onze vier loyaliteitsniveaus geplaatst:

  • Basis: er zijn geen NEXO-tokens nodig; rente over uw openstaande lening is 11,9%
  • Zilver: ten minste 1% van het portefeuillesaldo op uw account moet bestaan uit NEXO-tokens; rente over uw openstaande lening is 10,9%
  • Goud: ten minste 5% van het portefeuillesaldo op uw account moet bestaan uit NEXO-tokens; rente over uw openstaande lening is 8,9%
  • Platina: ten minste 10% van het portefeuillesaldo op uw account moet bestaan uit NEXO-tokens; rente over uw openstaande lening is 5,9%

De kern van het Nexo-platform voor cryptocurrency-leningen is het Nexo Oracle. Deze Oracle is verantwoordelijk voor het beheer van het netwerk, het besturen van real-time asset monitoring en data-analyse om de leningdistributie en terugbetalingsstructuur te bepalen. Dit betekent dat het bepaalt hoeveel u krijgt, hoeveel het kost om tegen uw onderpand te lenen en hoe lang u moet terugbetalen.

De Nexo Oracle gebruikt een vergelijkbare Loan-to-Value (LTV) -ratio als normale kredietverstrekkers om de kredietwaardigheid te bepalen zonder toegang tot bankrekening- of kredietscore-informatie.

Een voorbeeld

Indien je 2000 euro aan BTC op je account hebt en het algoritme bepaalt dat je LTV 50 procent is, kan je 1000 euro lenen, met dus je 2000 euro aan onderpand in BTC. Mocht de prijs van BTC onder de 1000 euro dalen voordat u de lening heeft terugbetaald, moet u onderpand toevoegen.

Omdat u een lening aangaat tegen uw crypto-activa en deze niet verkoopt, hoeft u geen vermogenswinstbelasting over de lening te betalen. U kunt de lening vervolgens terugbetalen via bankoverschrijving en andere fiat / crypto-betalingsopties.

Lees hier de volledige leenvoorwaarden.

Wat kan je minimaal en maximaal lenen?

Op dit moment is het minimaal $ 10 in stablecoins (USDT, USDC) en minimaal $ 500 in normaal geld (euro’s/ dollar). Het maximaal te lenen bedrag is $ 2.000.000.

Hoe zorgt Nexo ervoor dat leningen worden terugbetaald?

Ook dit gaat via het Oracle. Met slimme algoritmes wordt in de gaten gehouden wat de LTV-ratio is van een lener. Zolang deze in de veilige zone zit hoeven er geen terugbetalingen plaats te vinden. Echter, mochten de activa aanzienlijk in waarde dalen, dan ontvangt de lener een waarschuwing waarin staat dat er meer crypto-activa op de Nexo-rekening gestort moet worden. Of een deel van de lening moet terugbetaald worden. Dit om automatische terugbetalingen van de lening te voorkomen.

Als een lener geen van beide doet, zal het Oracle een gedeeltelijk automatisch terugbetalingsproces voor leningen starten door delen van de gestorte crypto-activa te verkopen om de Loan-to-Value-ratio opnieuw in evenwicht te brengen.

Verkoopmarktorders worden gemaakt tegen de marktprijs op toonaangevende cryptocurrency-beurzen. Het geld dat hieruit voortvloeit wordt onmiddellijk gebruikt om de uitstaande lening af te lossen.

Hoe veilig is Nexo?

Dit is een belangrijke vraag die ik mezelf (los van deze Nexo review) ook heb gesteld voordat ik besloot daar geld en crypto munten naartoe te sturen. Ik wil benadrukken dat wat ik hier schrijf gebaseerd is op mijn eigen onderzoek en mening. Je bent en blijft altijd zelf verantwoordelijk!

Gereguleerd en gelicentieerd

Nexo heeft een moederbedrijf genaamd Credissimo, deze is sinds 2007 actief in de online kredietsector.

Nexo stelt op hun website dat ze gereguleerd zijn en licenties hebben om te mogen doen wat ze doen, namelijk geld en crypto munten opslaan en uitlenen.

Deze licenties verschillen per land en jurisdictie. Wat in het ene land of gebied is toegestaan, is weer niet toegestaan (of met restricties) in een ander gebied. Nexo heeft deze licenties niet openbaar gemaakt, ze houden dit algemeen.

Samenvattend

  • Nexo voldoet aan de SEC normen en opereert onder strikt toezicht van Europese regelgevers voor het bankwezen en financiële diensten.
  • Gereguleerd en conform de regels – Credissimo is geregistreerd en gereguleerd in de EU (Malta).
  • Gecontroleerd – De financiële overzichten van Credissimo worden gecontroleerd door Deloitte – een van de grootste accountantskantoren ter wereld.
  • Verzekerde bewaring – Crypto-activabeheerder BitGo is verzekerd door Lloyds of London voor maximaal $ 100.000.000 USD.

Update: Dit is inmiddels 375.000.000 USD en hun volgende doel is 1.000.000.000 USD (1 miljard)

  • Trackrecord in de branche – Nexo’s moederbedrijf Credissimo is sinds 2007 actief in de online kredietsector.
  • Digitale beveiliging – Nexo vereist twee-factorenauthenticatie voor elke login van een klant. Alle gevoelige gebruikersinformatie wordt gecodeerd via Secure Socket Layer (SSL) -technologie.

(bron)

Over Credissimo en Nexo

Hieronder algemeen bekende statistieken en informatie betreft Credissimo (bron).

Regulering Nexo

Zijn je geld en crypto munten veilig bij Nexo?

Nexo schermt op hun website (en advertenties) met hoe veilig ze zijn. Dit onderbouwen ze met de volgende zaken:

  • Crypto munten worden via cold storage opgeslagen door BitGo. BitGo is wereldwijd een hele grote speler betreft beveiliging, verzekering en opslag van digitale activa.
  • Via BitGo Custody is 100 miljoen verzekerd. Dit gaat mede via Lloyd’s bank

BitGo is absoluut een legitieme organisatie. Ze werken samen met meer dan 400 bedrijven en hebben een sterke reputatie opgebouwd. Hun verzekering is ook sterk. Hun verzekering dekt tot $ 100 miljoen in het geval van:

  • Hacks van derden, kopiëren of diefstal van privésleutels
  • Diefstal met voorkennis of oneerlijke handelingen door BitGo-medewerkers of leidinggevenden
  • Verlies van sleutels

De dekking geldt alleen als de privésleutels voor 100% in handen zijn van BitGo.

Hoe veilig is BitGo dan wel?

De manier waarop BitGo is opgezet beperkt de risico’s.

  • BitGo biedt 100% koude opslagtechnologie in bankkluizen van klasse III.
  • Daarnaast is het BitGo-platform SOC 2 Type 2-gecertificeerd.
  • Geavanceerde authenticatiemechanismen worden gebruikt om de authenticiteit van gegevens te waarborgen, en activa worden geografisch en organisatorisch verspreid.
  • De beveiligingsarchitectuur is ontworpen op een manier die bedoeld is om te voorkomen dat een inbreuk op meer dan één portemonnee voorkomt.
  • BitGo onderhoudt gescheiden portefeuilles voor elke klant
  • Elke portemonnee heeft meerdere handtekeningen met sleutels die offline zijn beveiligd in speciaal gebouwde bankkluizen van klasse III.
  • De sleutels in deze kluizen vereisen dat meerdere gebruikers er toegang toe hebben.
  • Het ondertekenen van een transactie is een rigoureus en zorgvuldig onderzocht proces dat 24 tot 48 uur in beslag neemt vanwege het beleid en de procescontroles.
  • BitGo Trust Company heeft beleidsregels en procedures voor het wijzigen van personeel, het herstellen van systemen in het geval van lokale storingen, evenals sterke auditregistratie en toegangscontroles.

Ben je al je geld kwijt als het misgaat?

Helaas kennen we allemaal de scams en de crypto schandalen. Vooral in de begindagen van de crypto revolutie. Natuurlijk zijn deze er nog steeds, maar door regulering en toezicht komt dit gelukkig steeds minder voor.

Wat ook meespeelt is dat er tegenwoordig enorme bedragen in crypto omgaan, een platform zoals Nexo verdient ontzettend veel geld en groeit heel hard. Ze hebben een duidelijke visie over hoe ze geld verdienen en zijn ook helder over wie ze zijn. Het lijkt mij om deze reden zeer onwaarschijnlijk dat dit een (exit)scam is of zal worden.

Bovendien worden alle leningen gedekt door aanwezige crypto activa (of gestorte euro’s). Dit gaat om percentages tussen de 200 en 500% (afhankelijk van een aantal factoren). Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat een lener het geld niet kan terugbetalen.

Nexo heeft veel moeite gestoken in het onderbouwen van hun veiligheid, lees hier hun volledige uiteenzetting.

Mij lijkt dit allemaal zeer legitiem. Ook hun staat van dienst sinds 2018 onderbouwt hun legitimiteit.

Als je geld stort, waar gaat dit dan heen?

Op dit moment bankiert Nexo nog met de Bank of Lithuania en moet daarom aan hun eisen en Europese regels voldoen. De Bank of Lithuania houdt hier actief toezicht op.

De bank details

Bank of Lithuania

Transactive Systems UAB (details)

Bank Address: Jogailos St 9, 01103 Vilnius, Lithuania

BIC/SWIFT: TRYULT21

IBAN: LT493780000005969227

Mijn ervaringen met het storten en opnemen van geld naar en van deze bank zijn goed (via Nexo). Nooit problemen mee gehad.

Eigen banklicentie komt eraan

Nexo is overigens al een poosje bezig met het verkrijgen van hun eigen banklicentie. Als ze dit eenmaal hebben opent dit enorme mogelijkheden en kostenbesparingen, wat ongetwijfeld mede ten gunste komt van de gebruikers.

Hoe is de klantervaring?

Zoals ik wel vaker schreef in deze Nexo review is mijn eigen ervaring met het platform goed, maar je moet natuurlijk verder kijken dan jezelf. Je komt dan al snel terecht op Reddit. Ik heb een aantal onderwerpen omtrent Nexo doorgespit en algemeen gezien is de ervaring met Nexo heel positief.

Natuurlijk gaan er ook weleens dingen mis, of vindt men de support via de chatbot of andere platformen niet altijd goed.

De Nexo app

Nexo app

Als je serieus met Nexo aan de slag wilt, dan adviseer ik absoluut de Nexo App te downloaden in de Google Play Store of de Apple Store. Niet alleen kom je via de App meteen in je eigen dasboard met alle info, ook kan je dan gebruik maken van de Nexo Exchange (zie verderop).

Je dashboard zit op dezelfde manier in elkaar als de desktop versie. Je ziet op overzichtelijke wijze je balans je eventuele leningen en ontvangen rente.

Ook kan je via de app makkelijk crypto munten of Euro’s storten of opnemen.

Nexo Exchange

 

 

nexo exchange

 

 

De Nexo exchange vind ik superhandig, want via de Nexo exchange kan je heel makkelijk en direct crypto munten kopen en verkopen. Dit kan met andere cryptomunten (‘swappen’) of met normale Euro’s of Dollars. Er zijn ook geen limieten of kosten verbonden aan het gebruik van de Nexo exchange. Je kan zovaak ‘swappen’ als je wilt, maximum bedrag per keer is 50,000 dollar.

 

 

 

De Nexo exchange zit goed in elkaar:

 

 

 

  • De beste marktprijzen, het Smart Routing-systeem van Nexo biedt de beste prijs door verbinding te maken met meerdere beurzen
  • 75+ Crypto- en geld paren, marktparen voor alle valuta’s die worden ondersteund door Nexo, inclusief NEXO-token paren.
  • Vaste prijs en directe uitvoering, geen prijsschommelingen op uw bestelling, met onmiddellijk bijgewerkte saldi
  • Onbeperkt ruilen, geen bovengrens voor de swaps die u kunt maken, tot $ 50.000 per enkele transactie.

De Nexo exchange in de Nexo App is dus feitelijk een eenvoudige toegang tot het kopen, verkopen en omwisselen van crypto munten, Euro’s en Dollars.

Ik heb deze functie getest en het is snel, doet wat het beloofd en zeer gebruiksvriendelijk.

ALL Swap functie

Bij Nexo was het altijd al mogelijk om onderling cryptomunten met elkaar te ‘swappen’, ofwel omruilen. Echter hebben ze dit sinds maart 2022 enorm uitgebreid en is het nu mogelijk te swappen met maar liefst 300+ crypto munten. Het gaat hierbij tevens om zeldzame munten die alleen te swappen zijn op de Nexo exchange. Wat hierin opvalt is hoe makkelijk het is om de munten te swappen, zelfs een leek kan dit zonder problemen doen. Natuurlijk is het wel zo dat Nexo een bepaalde marge rekent per swap, maar dit geldt natuurlijk voor alle exchanges. Het voordeel is nu dat je binnen Nexo platform kunt blijven. Met deze toevoeging begint het Nexo platform ook steeds meer te lijken op een grote exchange.

 

 

Nexo trade platform

Nexo heeft sinds begin augustus 2022 ook haar eigen Trade platform. Dit is een enorme ontwikkeling! Nexo kan zich nu in het rijtje voegen van andere exchanges. Het is superhandig dat je vanuit je Nexo wallets je crypto munten kosteloos naar het trade platform kunt overbrengen en daar orders in kunt zetten. Na live-gang van deze functie steeg de Nexo token met maar liefst 20%, wat al aangeeft hoe goed dit is ontvangen door beleggers.

Nexo kennende gaan ze dit trade platform flink uitbreiden de komende jaren en dit zal een enorme en blijvende boost geven aan de waarde van de Nexo token.

nexo trade platform

Nexo en alternatieven 

Bekende concurrenten van Nexo zijn Celsius en Nuo. Hieronder zie je een mooi overzicht van deze drie (bron). 

Nexo concurrenten

Nexo onderscheid zich vooral door de ‘Collateral Insurance’ die ze bieden. Dit heeft betrekking op de 375 miljoen verzekering via BitGo.

Handigheidjes en tips

Soms loop je tegen wat zaken aan als je Nexo of crypto gebruikt. Hieronder een paar punten die handig zijn om te weten.

  • Als je support nodig hebt van een echt persoon. Log dan in op je Nexo account en ga naar de Chatbot, type hier ´human´ en je krijgt de optie om een echt persoon te spreken in plaats van de chatbot
  • Een interessante site waarbij je Nexo rendementen kunt berekenen (zowel rente, dividend en andere zaken) vind je hier.
  • Het ‘officiele’ Reddit Nexo account vind je hier.
  • Mijn advies is om ook hun Twitter account te volgen. Ze delen hier het laatste nieuws en hebben regelmatig speciale acties.

 

Samenvatting Nexo review

Hier mijn samenvatting van deze Nexo review. Samenvattend is mijn mening dat Nexo absoluut een interessante belegging is, eentje die jou op lange termijn heel veel extra geld kan opleveren. Ik heb er zelf ook crypto munten en Euro’s gestort en ik ben blij met de hoge dagelijkse rente op rente die ik niet makkelijk ergens anders zou kunnen ontvangen.

Betreft veiligheid lijkt alles me legitiem en hebben ze het goed doordacht. Het blijft echter IT en hoewel de crypto cowboydagen voorbij zijn, staat de crypto wereld nog steeds in de kinderschoenen. Het is dus nooit uitgesloten dat Nexo een keer te maken krijgt met een hack. Zorg dus in ieder geval dat je niet meer dan 375 miljoen op je rekening hebt staan ? Nee, zonder gekheid, het is verstandig om niet je hele vermogen op Nexo te zetten. Zet erop wat je kan missen en spreid je vermogen over meerdere soorten beleggingen.

Desalniettemin ben ik van mening dat Nexo veilig is en dat het voorziet in een wereldwijde behoefte van makkelijk lenen. Hierdoor verwacht ik dat Nexo een blijvertje is en door de toenemende vraag ook alleen maar zal groeien, waarmee de Nexo token ook verder in waarde zal stijgen. Door de opzet van hun systeem is het risico dat leningen niet terugbetaald kunnen worden heel klein en beperkt.

Als je van plan bent te starten met Nexo, dan kunnen we elkaar allebei helpen. Maak je account aan via deze link en we ontvangen allebei 10 dollar aan bitcoin. Hoeft niet, maar het is gewoon mooi meegenomen. 

Disclaimer Nexo review

Wat ik in deze Nexo review schrijf is puur mijn eigen mening, gebaseerd op eigen onderzoek. Ik geef hierin geen beleggingsadvies en ben ook niet verantwoordelijk voor de keuzes die jij maakt.

*Laatste updates

In deze sectie geef ik jou de laatste updates of bijzondere communicatie van Nexo naar de eindgebruiker. Zo krijg je inzicht in hoe Nexo communiceert en wat ze zoal doen in de dagelijkse praktijk.

Mail naar eindgebruiker ivm de market crash op 13 mei 2021

Zoals u waarschijnlijk weet, ervaart de cryptomarkt momenteel volatiliteit. In tijden als deze is Nexo hier om u te helpen uw crypto te beschermen en te gebruiken, ongeacht de ups en downs.

We kunnen garanderen dat alle Nexo-services, onze IT-infrastructuur en servers functioneren zonder vertragingen en uitvaltijden, maar kunnen deze zekerheid niet uitbreiden naar hoe de markt zal presteren. Hoewel we allemaal hopen op een snel herstel van de activaprijzen, vragen we u de komende weken rekening te houden met het volgende:

Als u de Instant Crypto Credit Lines ™ gebruikt

  • Houd uw cryptocurrency en de staat van uw Nexo-kredietlijn nauwlettend in de gaten en zorg ervoor dat u voldoende meldingen krijgt voor prijsschommelingen en mogelijke margestortingen om liquidatie van uw activa te voorkomen.
  • Handhaaf een gezonde lening / waarde-verhouding door extra activa toe te voegen aan uw Credit Line Wallet of, indien u dat wenst, door een deel van uw opgenomen krediet terug te betalen.
  • Schakel automatische overboeking van onderpand in. * Deze functie verplaatst activa van uw spaarportefeuille naar uw kredietlijnportefeuille wanneer dat nodig is om uw crypto tegen liquidatie te beschermen.

Als u de Earn on Crypto & Fiat-suite gebruikt

  • Fondsen die op het platform rente opleveren, zijn veilig, aangezien ons duurzame bedrijfsmodel een hoge liquiditeit garandeert om aan al uw behoeften en onze financiële verplichtingen te voldoen.
  • De 200-500% overcollateralized kredietlijnen van Nexo en ons strikte liquidatiebeleid beschermen uw geld en ons bedrijf, zelfs tijdens ongunstige marktomstandigheden.
  • We verstrekken geen ongedekte leningen, zelfs niet aan betrouwbare instellingen, een beslissing die onze robuustheid garandeert, zelfs in turbulente tijden.

Nexo heeft keer op keer bewezen dat ons bedrijf is ontworpen en aan stresstests is onderworpen om marktbewegingen van het zwarte zwaan-type te weerstaan, zoals ons succes in het afgelopen jaar treffend heeft aangetoond. We zullen doorgaan met het bieden van duurzame en veilige financiële diensten terwijl we verder gaan, ongeacht de marktomstandigheden.

Terwijl we deze vluchtige periode doormaken, kunt u, zoals altijd, vertrouwen op ons klantenserviceteam, dat hier klaar staat om al uw vragen te beantwoorden.

Wij wensen u veel succes bij alle marktgerelateerde activiteiten.

Blijf voor,
Het Nexo-team

* Automatische onderpandoverdracht: als tijdens volatiele markten de activa in uw kredietlijnportefeuille niet de vereiste verhouding tussen lening en waarde voor een bestaande kredietlijn dekken, verplaatst de functie automatische onderpandoverdracht onmiddellijk activa van uw spaarportefeuille naar uw kredietlijnportefeuille , om uw crypto te beschermen. Deze optie kan worden in- en uitgeschakeld via het Nexo-web en mobiele apps.

5 1 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bradley

Super review! Bedankt!

Willem

Goede uitgebreide review thnx!

Ozan

Goede en duidelijke review. Meteen Nexo gedownload. Lets make money.

Laat je geld renderen!

Lees deze review en 

Open je eigen Nexo account

Heb je vragen?

Mail me dan gerust op info@nexoreview.nl

Ik help je graag op weg!

Pat